GRĂDINA ZOOLOGICĂ

Am fost la Grădina Zoologică. Să îmi vizitez niște prieteni aflați după gratii.

Bătrânul leu mi s-a plâns că a fost condamnat la suspendare pe motiv că nu mai este o monedă de actualitate. Este depășit de realitate. Spre deosebire de mult mai temuta monedă Euro, care îl va și înlocui într-un final.

Gardienii de la Banca Națională a României i-au oferit leului o celulă pe post de depozit. Problema este că nu vrea nimeni să-i achite cheltuielile de judecată, ca să fie eliberat condiționat.

În celulele alăturate Leului puteai vedea Pensia și Alocațiile, catalogate pe același portativ ca, ‘depășite de realitate’.

Cimpanzeul, fost baron de curbură, de prin unul din județele unde tradițiile feudale sunt încă respectate cu sfințenie, mi-a spus că a fost prins în flagrant când scotea pâinea din cuptor. În biroul Consiliului Județean. I-a fost înscenată toată chestia, evident. Știe toată lumea…

Ariciul are o poveste mai guvernamentală. El fusese consilier la Ministerul Sănatății. Și l-au condamnat la fraudă nesănătoasă la sănătatea publică. A injectat banii bugetului cu prea multe seringi, în perioada Covidului.

Broasca a reproșat sistemului lipsa de loialitate. Fiindcă ea a sărit din partid în partid, sperând să ajungă departe. Numai că la un moment dat nici unul din partidele prin care sărise ca o traseistă nu a mai vrut să îi acorde imunitate diplomatică în fața brațului lung al Legii.

Cocorul a fost prins la granița cu Republica Moldova făcând trafic de influență dinspre Asia Centrală, unde cuibărește, pe direcția Canalului Suez. Unde vinde petrol rusesc sub pavilion chinezesc.

Mistrețul a fost prins la vama de la Nădlac încercând să facă trafic cu trufandale care au picat la examenul de Bacalaureat.

Le descoperise într-o pădure de foioase și se gândise că dau aromă în restaurantele de lux din Vest.

Cămila avea două cocoașe. În una trafica cocaină iar în cealaltă opiu. Din Portul Constanța și până în portul Rotterdam. Oriunde ajungea cu Circul de Stat.

Dar i s-a desfăcut cusătura la una dintre cocoașe și a lăsat dâră pe jos de au început câinii vameșilor de la vama portuară Constanța, să încingă hora-n bătătură.

Bufnița fusese purtătoare de vorbe la Ministerul de Interne. Și luase cuvântul neîntrebată la o anumită conferință de presă. Fapt ce i-a dăunat carierei ulterioare și a propulsat-o în afara Ministerului. Purtătoare de cuvânt la Grădina Zoologică unde venisem în vizită.

Morsa avea și ea un dinte, (chiar doi), împotriva condițiilor de la Zoo. Fiindcă nu avea apă caldă și căldură.

‘- Dar în ce hal au decăzut Grădinile Zoologice, de parcă am trăi în București !’ (a exclamat ea, plină de năduf).

Morsa lucrase la Comunitatea Europeană. Până s-a descoperit că era mare fană a echipei naționale de fotbal a Qatarului. Și că a bătut laba în secret cu organizatorii campionatului mondial de fotbal găzduit de micuța țară arabă, în semn de sprijin de culise european. Din pur spirit de fair play și dragoste de fotbal, bineînțeles.

La final am ajuns la concluzia că vizita la Grădina Zoologică a fost foarte instructivă, oferind lecții de viață celor care vor să obțină avantaje și foloase necuvenite prin trafic de influență, sau să se îmbogățească rapid prin alte tipuri de trafic.

Fiindcă toți acești prieteni ai mei au crezut în proverbul ‘Dai un ban, dar stai în față.’

Doar că ‘în față’ poate însemna și ‘chiar lângă gratii!’

5 gânduri despre „GRĂDINA ZOOLOGICĂ

  1. Colosal. M-am amuzat copios. Cand am citit de camila am scos un chiuit de zici ca eram la nunta nu la gradina zoologica. Foarte, foarte bine. Bravo. Esti tare, bun-bun Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Uite că am reușit să îmi fac timp pentru a răspunde lui Fane. Mai exact, unei fane 😉
      Nu am înțeles dacă chiuitul s-a datorat faptului că ai dat cu ochii de cămilă în poza de grup sau când ai descoperit-o în text ?

      Apreciat de 1 persoană

    1. Stimate Presetupa, dacă e să amintim de culoare politică, atunci nu agreez roșul trandafiriu. Nici culorile extremismului.

      Altfel, în cadrul unei orientări euro-atlantice, pro democrație și Stat de Drept, este loc de discuții și culori…

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.