FERMA DACILOR

După ce un autobuz a luat foc în mers, Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a declarat cu nonșalanță:
„- Nu trebuie să ne impacientăm. O să spună specialiștii care a fost cauza deceselor”

Acest raționament cred că este îmbrățișat pe larg de autorități și în ceea ce privește tragedia incendiară de la pensiunea Ferma Dacilor.

Ferma Dacilor nu avea nici autorizație de construcție, nici autorizație de funcționare și nici autorizație de afumătoare corespunzătoare.

Dovada incontestabilă a continuității românești pe aceste meleaguri constă în faptul că de la daci și până azi, așa se construiește în toată țara.

Dacopații afirmă cu tărie (sau cu vin), că de aia au venit romanii în control cu 12 Legiuni. Ca să constate neregulile și să ia măsuri:

‘Veni, vidi, vici !’

Cică, cultura dacică era mai mult tragică decât tracică (după cum se poate observa și astăzi). Tragică și predispusă la incendii neautorizate din cauza vinului și a construcțiilor de lemn furat din codru și netratat ca atare de autoritățile ignifuge.

Istoricii afirmă că romanii i-au transferat pe daci de pe vin pe bere, pentru că se potrivea mai bine cu micii. Noroc că de prin secolul al șaselea au început să coboare slavii cu butoaiele lor de votcă. Și de atunci cultura dacică s-a asortat cu corupția, porcul cu jumeri, moarea de varză și gogonele. Care, trebuie să recunoaștem, pică bine dimineața, atunci când te-nboldește greața.

Unele figuri mai controversate din istoriografia dacopatică au mers chiar mai departe și au afirmat că celebrul stindard de luptă al dacilor, numit ‘Draco’, nu ar fi fost un cap de lup cu corp de șarpe, ci ar fi fost de fapt un porc la proțap, numit ‘Ignato’. Care fornăia amenințător din vârful parului în goana calului.

Poate că nevoia producerii a cât mai multe stindarde de luptă a dus la apariția fermelor dacice ? Nu știm. Doar dacopații se încumetă să răspundă la acest tip de întrebări.

Concluzia tragediei de la Ferma Dacilor ?

Corupția și incompetența combinate dau naștere la un produs tradițional extrem de inflamabil.

Deci, nu lăsați dacopații nesupravegheați. Cu atât mai mult, necontrolați.
Fiindcă ăștia nu știu multe dar se apucă să construiască pe baza acestei solide inculturi, ‘așa cum construiau și dacii‘.

Adică, fără autorizații și fără elementul civilizator al romanilor, dar cu fonduri europene.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.