CIOCIOLACU, MĂCIUCA ȘI DOLOFANA

Înainte ca să apuce Putin să bage-n sperieți tot flaconul estic al Europei, americanii i-au suflat suav în tulnic lui Iohannis:

– Stabilitate, că-i mai bună decât toate!

Și uite așa s-a trezit sasu peste noapte cu scenariul politic modificat la Cotroceni de către regizorii de la Hollywood.

Dacă până mai ieri – alaltăieri PSD-ul era Ciuma Roșie în limbajul diplomatic al președenției, după începutul cazanciocului rusesc pe plaiuri ucrainiene PSD-ul a fost tuns, frezat și spălat în gură cu furtunul (același furtun folosit la clismele politice de partid), ca să devină frecventabil.

Durerea de măsele a electoratului liberal a început să zvâcnească din momentul în care s-a observat că în loc ca la Ciociolacu să i se  albăstrească PeNeLe în coaliție, s-au înroșit trandafirii pe Măciucă.

Pentru că pensiile speciale nu numai că nu au dispărut, dar au ajuns ca vinul. Cu cât se învechesc cu atât sunt mai scumpe.

Sănătatea este tristă și ținută în batistă. Spitalele promise au ajuns imune la antibiotice pe motiv de buget nosocomial iar măririle de salarii se simt doar în Parlament. Pensiile private din Pilonul doi, azi la noi mâine la voi, iar aristocrația bugetară de stat e ca buruiana-n strat: se înmulțește mai abitir dacă vrei să o prășești.

La capitolul corupției transfrontaliere ne-am emancipat. Noi doar îi condamnăm din când în când pe idioții care se lasă prinși (numiți în mod sugestiv ‘idioți inutili’). Că de adus la Beciul Domnesc ni-i aduc polițiștii europeni. Nu de alta, dar dacă am vrea să trimitem dubele poliției noastre după ei s-ar putea să fie confiscate la graniță pe motiv că erau date în urmărire în Europa ca fiind furate.

Cred că de aceea UDMR-ul s-a lăsat dat jos din patul guvernamental. Fiindcă roșu combinat cu albastru se transformă în maro. Iar culoarea maghiarilor este verde.

Colac peste pupăză, se observă că același procentaj de electorat de analfabeți nefuncționali se suprapune peste același procentaj de nostalgici după comunism, care nu au trăit în comunism. Și se suprapune peste exact același procentaj de electorat care preferă femeia autohtonă, bondoacă și independentă. Vajnica țață de piață care umblă cu șoșoaca răzgâiată ca o tufă de pătrunjel murat.

Și, evident, același procentaj de electorat preferă și ‘Zmeul Carpatin’ de tip legionaro – aurifer, zis Semi-ion. Care a pupat ghiulul Papei până a rămas Papa cu deștu gol și încrețit iar Semi-ion cu ghiulul pe post de plombă da’ cu sufletul-n rai. Rai Uno.

Deci, întrebarea pentru alegerile din 2024 e următoarea: vrem s-o facem cu stânga maro sau cu dreapta cu ghiul de haur ?

De ce nu coaliția ‘Forța Dreptei’ ?

Pentru că coaliția ‘Forța Dreptei’ va avea volanul pe dreapta și ambreiajul pe stânga pentru multă vreme. Iar românul tradițional majoritar nu este antreprenor cu dreapta ci mai degrabă șmengleor cu stânga.

Sau, ca să înțeleagă procentele alea:

– Bă, că cu cine, fă ? Cu Ciociolacu maroniu, cu Măciucă trandafiriu sau cu coana Dolofana putinista ?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.